BC Vrij Uit actief in de gymlessen

Badmintonclub Vrij Uit actief in de gymlessen

Een belangrijk onderdeel van ons werk als buurtsportcoach is om sportverenigingen en het bewegingsonderwijs te verbinden met elkaar. Dit in eerste instantie met als doel om leerlingen met zo veel mogelijk verschillende sporten kennis te laten maken. 

Zo begonnen de kinderen uit groep 5 t/m 8 van de Sint Jozefschool, CBS Het Kompas en CBS De Hoeksteen het nieuwe jaar met een leuke gymles onder leiding van badmintonclub Vrij Uit.

Deze kinderen kregen namelijk een gratis badmintonclinic van badmintonvereniging Vrij Uit aangeboden. Twee enthousiaste vrijwilligers van de vereniging lieten de kinderen tijdens de reguliere gymles, kennis maken met de sport badminton. Aangezien badminton een soort van ‘camping/vakantiegevoel’ omhoog brengt bij kinderen, was er uiteraard veel plezier tijdens de lessen. Daarnaast wordt er door de ervaren badminton trainers ook veel geleerd aan de kinderen. Volgende week komt er zelfs nog een tweede clinic, dus ouders pas deze zomervakantie maar op!, want jullie kinderen kunnen na deze lessen een aardig ‘pluimpje’ slaan.

Wat bijzonder aan dit initiatief van deze vereniging is, dat het doel in eerste instantie niet is bedoeld om leden te winnen, maar kinderen kennis te laten maken met de sport badminton. Kortom, een prachtig voorbeeld van verbinding tussen sport en onderwijs!

Mochten er na het lezen van dit bericht, meer mensen zijn die lid van een sportvereniging en het leuk lijkt om hun sport te komen promoten in de gymlessen, schroom dan niet om ons als buurtsportcoaches te contacten.

 

NEEM CONTACT OP

Neem contact op met Sybren via de onderstaande gegevens:

- Email [email protected]

- Telefoon 06-82514712