Baden-Powelltocht, Welcome to the family!

Doelgroep

Publiekelijk activiteit

Leeftijd(en): 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14


Omschrijving

Wandel- en ontdekkingstocht, de Baden-Powelltocht 2017

Zaterdag 11 februari – 5, 10 of 20 km wandelen en ontdekken in de bossen van Oranjewoud

Voor de 20ste keer wordt in de scouting regio Fryslân de Baden-Powelltocht oftewel de BPtocht georganiseerd. De wandeltocht wordt altijd gelopen rond de verjaardag van Lord Robert Baden-Powell, de oprichter van Scouting. Dit jaar zal deze wandel- en ontdekkingstocht plaatsvinden op 11 februari 2017 in Heerenveen, in de bossen van Oranjewoud.

 

Welcome to the family!

Als organisator van de 20ste Baden-Powell maakt Scouting van Maasdijk het voor iedereen mogelijk om dit grootse Scoutingevenement mee te mogen beleven. Dit is een unieke mogelijkheid om de veelzijdigheid en de gezelligheid van Scouting te ervaren. Iedereen is welcome: scout, niet-scout, kind, ouder, individu of groep om kennis te maken met Scouting, onze veelzijdige activiteiten en de prachtige natuur die het decor is voor dit alles.

 

De Baden-Powelltocht

De Baden-Powelltocht is een leuke activiteit om als scout, ouder en kind of individuele wandelaar of groep te ondernemen. Iedereen krijgt de kans om kennis te maken met Scouting en daarbij de natuur in de bossen van Oranjewoud te ontdekken. De drie routes van 5, 10 en 20 kilometer zijn uitgezet aan de hand van diverse Scoutingroutetechnieken (dit maakt het iets uitdagender, maar natuurlijk kan dit worden toegelicht). Daarnaast zijn er bij het start- en eindpunt en op de posten langs de route, activiteiten georganiseerd waardoor de wandelaars zelf en met anderen Scouting kunnen ervaren (deze onderdelen zijn niet verplicht, maar wel leuk). Zo is er onder andere een kampvuur, survivalbaan, boogschieten en een heuse outdoor klimwand en nog veel meer!

 

Aanmelden (let op: maximaal aantal deelnemers, vol = vol)

Speciaal voor de 20ste editie van de BPtocht is er naast een 5 en een 10, een route van 20 kilometer uitgezet. Zaterdag 11 februari beloofd dus een supergezellige dag te worden met scouts uit binnen- en buitenland, ouders, kinderen, individuele- en groepen wandelaars.

Trek dus je stevige schoenen aan en loop mee op 11 februari! Je kunt je hier online inschrijven voor de Baden-Powelltocht.

http://www.bptocht.nl

https://www.facebook.com/bptocht2017

Meer informatie? Bekijk de flyer die je hier kunt downloaden.