Freerun Factory 2021 (BO-VO)

Doelgroep

Basis onderwijs:
CBS Spring!, CBS Wybrandischool, CBS de Burcht,
CBS de Finne, CBS de Hoeksteen, CBS de Roerganger, CBS het Kompas, De Buitenkans, Ds. Hasperschool, GBS Futura, OBS Akkrum, OBS Albertine Agnes school, OBS Ekke de Haan school, OBS Route 0513, OBS Sevenaer school, OBS Skoatterwiis, OBS Tjongerschool, OBS de Boarne, OBS de Compagnon school, OBS de Feart, OBS de Optimist, OBS het Slingertouw, OBS het Vogelnest, OBS van Maasdijk school, SBO Meester Duisterhoutschool, SBO it Oerset, SWS de Nijewier, Sint Jozef school, it Bûtenplak


Groep / Groepen: 5, 6, 7, 8


Omschrijving

Op 15 en 16 februari organiseert Eijer Producties de vijfde editie van het IFKF (Iepen Frysk Kampioenskip Freerunning) in Jubbega. In de afgelopen jaren is het IFKF uitgegroeid tot ’s werelds grootste freerunning competitie. Geen enkele freerunning competitie ter wereld heeft het aantal deelnemers als het IFKF. Dit is mede doordat het toegankelijk is voor alle leeftijden en niveaus om mee te doen. Het evenement is verdeeld in een Jam en een competitie, waarbij tijdens de Jam vrijuit getraind kan worden met elkaar, terwijl bij de competitie meegedaan kan worden aan twee onderdelen, namelijk Speed (snelheid) en Style (stijl).

Voor het IFKF wordt elk jaar een speciale indoor set-up gebouw in een urban setting met onder andere steigers en auto’s. Dit jaar zal het IFKF groter aangepakt worden dan de afgelopen jaren met nederlandse maar ook internationale top atleten.

Freerun Factory

De dagen voor het IFKF, 12,13 en 14 februari, stellen wij het parcours beschikbaar aan kinderen van de bovenbouw van de basisschool en leerlingen van het middelbaar onderwijs. Zij kunnen dan freerunnen op een parcours dat later gebruikt wordt door de ‘echte’ freerunners.

Gedurende anderhalf uur zullen de kinderen en jongeren op vier verschillende obstakels leren freerunnen. Dit natuurlijk onder begeleiding van professionele freerundocenten.

Freerunning is niet alleen een nieuwe leuke sport maar heeft ook vele voordelen voor iedereen die het beoefent. Het  helpt je namelijk bij het ontwikkelen van kracht, het verbeteren van je conditie, het creëren van zelfvertrouwen, leren omgaan met elkaar en de rest van de maatschappij, het versterken van het concentratievermogen, het versterken van motorische ontwikkeling en zorgt uiteindelijk voor ontspanning. Daarnaast zien we dat juist veel jongens en meiden die juist niet zoveel hebben met de meer standaard sporten als voetbal en korfbal juist hun plek vinden bij freerunning en daardoor weer meer in beweging komen.

Er kunnen per moment vier verschillende groepen terecht op het parcours. De groepen mogen uit maximaal 25 kinderen/jongeren bestaan en deze moeten uit de bovenbouw van de basisschool komen of het voortgezet onderwijs.

De tijdsverdeling van de drie dagen zal er als volgt uit zien:

08.45 – 10.00 uur: 4 groepen

10.15 – 11.30 uur: 4 groepen

11.45 – 13.00 uur: 4 groepen

13.15 – 14.30 uur: 4 groepen

De kosten hiervoor voor de deelname aan het evenement zijn normaliter €75,- per gereserveerd blok. De kinderen en jongeren die meedoen krijgen van ons een toegangskaartje om de volgende 2 dagen het IFKF te bezoeken. De Gemeente Heerenveen maakt gratis deelname mogelijk voor (BO & VO) scholen in de gemeente.

Bekijk de video van vorig jaar:

Voor meer vragen kunt u altijd contact opnemen via info@eijerproducties.nl.