Freerunning voor basisscholen (IFKF Jubbega)

Doelgroep

Basis onderwijs:
OBS het Vogelnest, OBS de Optimist, CBS de Burcht,
OBS het Slingertouw, CBS Spring!, OBS Route 0513, OBS Albertine Agnes school, CBS de Roerganger, CBS het Kompas, OBS Ekke de Haan school, GBS Futura, Sint Jozef school, OBS Akkrum, Ds. Hasperschool, OBS de Boarne, De Buitenkans, CBS de Finne, OBS Sevenaer school, OBS Skoatterwiis, CBS Wybrandischool, OBS Tjongerschool, OBS van Maasdijk school, SWS de Nijewier, OBS Op e Grins, J.B. Kanschool, OBS de Feart, OBS de Compagnon school, CBS de Pream, CBS de Hoeksteen, SBO it Oerset, SBO Meester Duisterhoutschool


Groep / Groepen: 5, 6, 7, 8


Omschrijving

Freerunning voor basisschool kinderen
De dag voor het IFKF, op vrijdag 9 februari, stellen wij het parcour beschikbaar aan kinderen van de bovenbouw van de basisschool. Zij kunnen dan freerunnen op een parcour dat later gebruikt wordt door de ‘echte’ freerunners.

Gedurende anderhalf uur zullen de kinderen op drie verschillende obstakels leren freerunnen. Dit natuurlijk onder begeleiding van professionele freerundocenten.  Freerunning is niet alleen een nieuwe leuke sport maar heeft ook vele voordelen voor iedereen die het beoefent. Het  helpt je namelijk bij het ontwikkelen van kracht, het verbeteren van je conditie, het creëren van zelfvertrouwen, leren omgaan met elkaar en de rest van de maatschappij, het versterken van het concentratievermogen, het versterken van motorische ontwikkeling en zorgt uiteindelijk voor ontspanning. Daarnaast zien we dat juist veel jongens en meiden die juist niet zoveel hebben met de meer standaard sporten als voetbal en korfbal juist hun plek vinden bij freerunning en daardoor weer meer in beweging komen.

Er kunnen per moment vier verschillende groepen terecht op het parcours. De groepen mogen uit
maximaal 25 kinderen bestaan en deze kinderen moeten uit de bovenbouw van de basisschool
komen.

De tijdsverdeling van deze dag zal er als volgt uit zien:

08.30 – 10.00 uur: 4 groepen
10.15 – 11.45 uur: 4 groepen
12.00 – 13.30 uur: 4 groepen
13.45 – 15.15 uur: 4 groepen

De kosten voor de deelname bedragen normaal gesproken: 25 euro per gereserveerd blok. De Gemeente Heerenveen heeft ervoor gezorgd dat alle Heerenveense scholen gratis kunnen inschrijven. De kinderen die meedoen krijgen van ons een toegangskaartje om de volgende 2 dagen het IFKF te bezoeken.

Op 10 en 11 februari organiseert Eijer Producties de vierde editie van het IFKF (Iepen Frysk Kampioenskip Freerunning) in Jubbega. In de afgelopen jaren is het IFKF uitgegroeid tot ’s werelds grootste freerunning competitie. Geen enkele freerunning competitie ter wereld heeft het aantal deelnemers als het IFKF. Dit is mede doordat het toegankelijk is voor alle leeftijden en niveaus om mee te doen. Het evenement is verdeeld in een Jam en een competitie, waarbij tijdens de Jam vrijuit getraind kan worden met elkaar, terwijl bij de competitie meegedaan kan worden aan twee onderdelen, namelijk Speed (snelheid) en Style (stijl). Voor het IFKF wordt elk jaar een speciale indoor set-up gebouw in een urban setting met onder andere steigers en auto’s. Dit jaar zal het IFKF groter aangepakt worden dan de afgelopen jaren met nederlandse maar ook internationale top atleten.