Friese Sporten Festijn Heerenveen

Doelgroep

Publiekelijk activiteit

Leeftijd(en): 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14


Omschrijving

Op 27 mei organiseert Stichting Spotlights het Friese Sporten Festijn Heerenveen op de Skeelerbaan van Sportstad Heerenveen. Het Friese Sporten Festijn is een evenement, waarbij drie typisch Friese Sporten centraal staan. De editie in Heerenveen is één van de zes die gedurende de maand mei in Fryslân worden georganiseerd.

“Op het Friese Sporten Festijn geven we ieder kind tussen de 8 en 88 jaar de mogelijkheid kennis te maken met Fierljeppen, Kaatsen en Frysk Damjen”, aldus Marcel Weijers, initiatiefnemer van het evenement. “En dankzij een bijdrage van onder meer de Provinsje Fryslân kunnen we deelnemers gratis laten meedoen”.

Er is een ochtend- en een middagprogramma, vanaf respectievelijk 10.00 en 13.00 uur met uitleg, demo’s, clinics, wedstrijden en vrij spelen. Ervaring is niet nodig, want de sporten worden uitgelegd en begeleid door ervaren sporters. Iedereen die wil meedoen kan op de dag zelf langskomen, vooraf inschrijven is niet nodig.

Het Friese Sporten Festijn is één van de evenementen van Stichting Spotlights, een stichting met als doel kinderen en jongeren kennis te laten maken met hun talent op het gebied van cultuur, sport en actieve vrijetijdsbesteding.

“Voor de organisatie van onze evenementen werken we nauw samen met provincies, gemeenten, steden & dorpen, maar ook scholen, (buurt)verenigingen, sociale wijkteams en jongerenwerk”. “Dat om zoveel mogelijk bekendheid aan onze gratis toegankelijke evenementen te geven en daarmee zoveel mogelijk kinderen tenminste een leuke dag te kunnen bezorgen”, besluit Weijers.

Meer informatie over de stichting en de evenementen is te vinden op www.stichtingspotlights.nl en www.facebook.com/stichting-spotlights.