Fryske Sportdei 2022

#buitensport

Doelgroep

Basis onderwijs:
CBS Spring!, CBS Wybrandischool, CBS de Burcht,
CBS de Finne, CBS de Hoeksteen, CBS de Roerganger, CBS het Kompas, De Buitenkans, Ds. Hasperschool, GBS Futura, OBS Akkrum, OBS Albertine Agnes school, OBS Ekke de Haan school, OBS Route 0513, OBS Sevenaer school, OBS Skoatterwiis, OBS Tjongerschool, OBS de Boarne, OBS de Compagnon school, OBS de Feart, OBS de Optimist, OBS het Slingertouw, OBS het Vogelnest, OBS van Maasdijk school, SBO Meester Duisterhoutschool, SBO it Oerset, SWS de Nijewier, Sint Jozef school, it Bûtenplak, Overigen


Groep / Groepen: 6, 7, 8


Omschrijving

Wij (Cios, Pean en AWS) maken het mogelijk om 4 en 5 april kennis te maken met 3 verschillende Fryske sporten. We gaan in 2 uur zeilen, kaatsen en fierljeppen. Kinderen uit de groepen 6 tot en met 8 kunnen zo samen deze nieuwe/bekende sporten ontdekken. We willen samen met jullie en de kinderen een leuke, gezellige en leerzame dag neerzetten en dé Friese sporten weer terugbrengen in de jeugd!

Per school kan er 1 groep worden opgegeven om zo kinderen van alle scholen de kans te geven mee te doen aan deze leuke sportdag!

Belangrijk: De deelnemers moeten in ieder geval zwemdiploma A hebben!

Tijden:

De Fryske Sportdei zal plaatsvinden op 4 en 5 april. Tijdens deze dagen zijn er de volgende keuzetijdsloten:

8:45- 11:15 (ochtend)

11:30- 14:00 (middag)

De locatie van de Fryske sportdag

Zeilschool Pean.
Adres: Pean 1
8494 NB Nes-Akkrum

Als u vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met een van de bovenstaande contactgegevens.

Materiaal

Voor de activiteiten is het belangrijk dat de kinderen een extra volledig schoon setje kleding, zwemkleding en een handdoek te nemen, als het kan ook een wetsuit en/of zeilpak.
Op de zeilschool hebben we een overdekte gelegenheid om de spullen neer te leggen en om te kleden.