Healthy Ageing Tour 2019

Doelgroep

Publiekelijk activiteit

Leeftijd(en): 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18+, 55+


Omschrijving

Healthy Ageing Tour

De Healthy Ageing Tour doet ook dit jaar Heerenveen aan. Nadat vorig jaar de meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen met een openingstijdrit van start ging in Heerenveen die werd gewonnen door olympisch kampioene Anna van der Breggen, is ditmaal op zaterdag 13 april de finishlijn getrokken op de Abe Lenstra Boulevard. De start van de etappe is die dag in Wolvega. Verschillende bekende deelnemers zijn aanwezig. In de afgelopen edities gingen wereldtoppers als Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Chantal Blaak, Lizzie Armitstead en Marianne Vos van start. Ook lokale wielrenners, als bijvoorbeeld Aafke Soet, doen mee aan dit evenement.
De etappe van de dames is in totaal 74,6 kilometer. Na de start in Wolvega is de inschatting dat de snelle dames rond 15.20 uur bij Mildam onze gemeente in komen fietsen. De route gaat verder naar Katlijk, De Knipe, en door Heerenveen. Vanuit Heerenveen fietsen ze dan een dubbele lus van 17,5 kilometer via Haskerdijken, Nieuwebrug en Luinjeberd. De route is bijgevoegd. Verwachting is dat de dames ongeveer 17.00 uur finishen op de Abe Lenstraboulevard.

Junioren

De junior-vrouwen starten en finishen op de Abe Lenstraboulevard. Zij rijden 68,4 kilometer en krijgen vier keer de finale-lus van de vrouwen voorgeschoteld (door Heerenveen, via Haskerdijken, Nieuwebrug en Luinjeberd en terug naar Heerenveen. Zij starten om 12.00 uur en finishen rond 13.50 uur bij het Abe Lenstrastadion.

Gezondheidsplein

Er zijn verschillende activiteiten op het Gezondheidsplein voor Sportstad Heerenveen zoals: een fietsparcours & loopfietsjes, floorball & curling, dam clinics en touwtje springen!

Maak jouw mooiste creatie van de kleurplaat die je hier kunt downloaden, hang hem op bij de finish van de Healthy Ageing Tour en ontvang een mooie ’n Gouden Plak bidon! De kleurplaat kan worden opgehangen bij de finish van de Healthy Ageing Tour op 13 april tussen 12.00 en 17.00 uur op het plein voor Sportstad Heerenveen aan de Abe Lenstra Boulevard!

Kom jij ook naar Sportstad Heerenveen om alle vrouwelijke toppers(waaronder wereldkampioene Anna van der Breggen) binnen te halen?