Kookseries van Kinderkookschool Fikks

Doelgroep

Publiekelijk activiteit

Leeftijd(en): 10, 11, 12


Omschrijving

Bij Fikks kan je je inschrijven voor een kookserie. Per kookserie kunnen er 15 kinderen meedoen. Een kookserie bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 6 kooklessen gebaseerd op ‘Super Chefs’ van het voedingscentrum. Deze lessen worden gegeven door Mama Mascha;
  • Tijdens één van deze kooklessen krijg je een rondleiding door het Abe Lenstra voetbalstadion (waar de kooklessen ook worden gegeven). Deze les staat in het teken van voeding en sport;
  • 2 buitenuitjes. Tijdens een buitenuitje gaan we naar een boerderij om te kijken waar biologische melk vandaan komt, of een sportbedrijf om te zien wat een topsporter allemaal eet, of doen we een supermarktsafari of een ander uitje naar een bedrijf dat veel van gezonde voeding weet of waar gezonde voeding vandaan komt.

De kookseries zijn geschikt voor kinderen uit groep 6, 7 en 8. De kinderen moeten d.m.v. eigen vervoer op de kooklocatie en buitenuitjes kunnen komen. De kooklessen vinden plaats in het Abe Lenstra voetbalstadion. De buitenuitjes zijn verspreid over de gemeente Heerenveen.

Na de voorjaarsvakantie starten we met een nieuwe kookserie. Je schrijft je in voor een gehele kookserie (dus 8x). Inschrijving kan voor de maandag, dinsdag of donderdag tussen 15.00 en 17.00 uur. De kookserie die na de voorjaarsvakantie start, start op 6 maart en duurt 8 aaneengesloten weken (vakanties uitgezonderd)

Kosten

De kosten voor een hele kookserie (8x) bedragen € 40,-. Dit bedrag dient betaald te worden voor de start van de kookserie.

Stichting Leergeld

Iedereen moet mee kunnen doen. Mocht het, om wat voor reden dan ook, niet lukken om het lesgeld te betalen, dan kan contact opgenomen worden met Stichting Leergeld. Stichting Leergeld onderzoekt dan haar mogelijkheden om het lesgeld te betalen. Stichting Leergeld is elke dinsdag en donderdag tussen 9-15 uur bereikbaar op 06 42271141. Mailen mag ook:  info@leergeldheerenveen.n

Materiaal

Je hoeft geen materiaal mee te nemen. Bij de lessen krijg je een schort en lesmateriaal. Wel graag kleding aan doen die eventueel een beetje vies mag worden (van het koken).