Maak kennis met Fierljeppen in Heerenveen!

Doelgroep

Sportsnuffelles / publiekelijk activiteit Leeftijd(en): 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18


Omschrijving

Maak kennis met Fierljeppen in Heerenveen!

In juni en juli kunnen leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs (vanaf 9 jaar) in de gemeente Heerenveen gratis kennismaken met fierljeppen. De kennismakingslessen vinden plaats op de fierljepschansen van Sportstad Heerenveen.

De lessen vinden plaats op dinsdag 16, 23, 30 juni, 18 en 25 augustus van 19.00 tot uiterlijk 20.30 uur. Deelname aan de kennismakingslessen is gratis. De lessen worden verzorgd door een professionele trainer van het Frysk Ljeppers Boun. Met het aanbieden van deze lessen willen we jeugd uit de gemeente Heerenveen kennis laten maken met fierljeppen als één van de Fryske sporten.

Wat gaan we doen?

Eerst gaan we oefenen in het zand. Hoe hou je een polsstok vast, hoe kun je het beste springen en hoe kun je het beste landen? Als we het springen en landen goed genoeg geoefend hebben, kun je over het water springen! Eerst bij de kleinste schans en als dat goed gaat naar de grotere schans.

Wie durft?!

Aanvullende informatie

  • Jeugd vanaf 9 jaar mag deelnemen aan de kennismakingslessen.
  • Deelnemers dienen, minimaal, in het bezit van zwemdiploma A te zijn.
  • Deelnemers dragen sportieve kleding waar ze makkelijk in kunnen bewegen.
  • Neem een handdoek en droge kleding mee voor na kennismakingsles. Er is geen mogelijk om je om te kleden op het terrein van Sportstad Buiten.