Snuffel les Heerenveense Reddingsbrigade 10-14-jaar

Doelgroep

Sportsnuffelles / publiekelijk activiteit Leeftijd(en): 10, 11, 12, 13, 14


Omschrijving

Ben je nieuwsgierig wie wij zijn en wat wij doen?

Je hebt ze vast wel eens zien lopen, bijvoorbeeld op het strand, in het zwembad of bij een meertje. Ze houden je goed in de gaten en als er problemen zijn, schieten ze te hulp. De mensen van de reddingsbrigade! En misschien heb je zelfs wel eens gezien dat iemand uit het water werd gered, bijvoorbeeld op televisie, internet of in het echt! Dat is toch wel echt heel gaaf, of niet?!
Kom deze snuffelles eens mee zwemmen om te ervaren hoe het is om jezelf of iemand anders uit het water te redden. Wat moet je doen als je zelf in het water bent gevallen? En is het zwaar om iemand anders te redden? Wat moet je eigenlijk allemaal doen als je iemand uit het water wilt redden? En wat doe je als iemand kopje onder is gegaan? Kun je dan zelf ook droog blijven als iemand gaat redden?

Nieuwsgierig geworden? Geef je op. En wordt een echte redder!

Voor de ouders:
Kan uw kind goed zwemmen of raakt het nog wel eens in paniek in het koude/onbekende water? Jaarlijks verdrinken er nog veel te veel kinderen (en volwassenen) in het water. Van vijfer in de tuin tot zwembad, zee, meer, kanaal of sloot, het gebeurd overal. Bij de reddingsbrigade leren we kinderen (en ouderen) vertrouwd raken met water (zowel binnen als buitenwater). Naast de zelfredding, wordt er ook aandacht besteed aan het redden van anderen. Daarnaast volgen er regelmatig themalessen met bijvoorbeeld betrekking op het seizoen of een gebeurtenis. Kijk voor meer informatie op onze website: Website Heerenveense Reddingsbrigade.

Wilt u tijdens de snuffellessen ook meedoen, om zelf iets te leren of uw kind te ondersteunen? Dat is zeker mogelijk! Neem contact op met ons voor meer informatie!

Belangrijke informatie over deze sportsnuffelles:
-De sportsnuffelles vindt plaats in het zwembad van Sportstad Heerenveen. Wacht bij de receptie, je wordt opgehaald!
-Heb je nog geen zwemdiploma? Meld je dan aan voor de sportsnuffelles voor de leeftijd van 5-10 jaar, ook al ben je ouder dan 10 jaar. Dit i.v.m. de veiligheid.

Tot ziens in het zwembad!

Materiaal

  • Zwemkleding
  • Neem een voorwerp mee, waar je op denkt te kunnen drijven.
/wp-content/themes/svgh/img/header.jpg