Snuffel les Rugby 11-12 jaar

Doelgroep

Sportsnuffelles / publiekelijk activiteit Leeftijd(en): 11, 12


Omschrijving

Wereldsport

Rugby is één van de bekendste veldsporten ter wereld en geweldig om te spelen. Kom meedoen aan de sportsnuffelles en we oefenen de basisbeginselen graag met je.

Een wedstrijd wordt gespeeld door twee teams van vijftien personen en duurt tachtig minuten. Tijdens de wedstrijd proberen de spelers een ovale bal over de zogenaamde try-line van de tegenstander te drukken of tussen de palen te schoppen om zo punten te scoren. De tegenpartij zal dit door tackelen, tegenhouden en de bal afpakken proberen te voorkomen.

https://www.youtube.com/watch?v=xXhLXf9a2EU

Respect

Rugby wordt gekenmerkt door een unieke mentaliteit. Rugbyers hebben een onderlinge erecode gebaseerd op discipline, beheersing, wederzijds respect en kameraadschap. Vanaf de jongste jeugd worden deze waarden bijgebracht.

Voor iedereen

Niet alleen de op prestatie gerichte sporters vinden hun plek binnen de Feanster RC. Ook de gezelligheidssporter komt ruimschoots aan zijn trekken. Jong en oud trainen met veel plezier op de velden aan de Buitenbaan.

Rugby is toegankelijk voor mensen met alle mogelijke vormen en maten. Van de kracht van de grote, zware forwards tot de snelheid van de slanke, snelle en wendbare backs, iedereen is nodig. Ben jij niet bang voor een beetje actie, dan is er plaats voor jou in één van de Feanster rugbyteams!!

Nieuwsgierig?

De Feanster RC nodigt je graag uit om deel te nemen aan de sportsnuffelles. Je leert  de basisbeginselen van het rugbyspel. De les vindt plaats bij de club aan de Buitenbaan, naast OSG Sevenwolden. Voor de ouders staat de koffie/thee klaar en is er altijd iemand aanwezig die uitleg geeft over (jeugd)rugby.

En mocht één of beide ouders net zo stoer als jij zijn en gelijktijdig ook een rugbysnuffelles willen, dan regelen we dat. Er is ook voor hen een trainer beschikbaar. Ze hoeven alleen even vooraf aan te geven dat ze ook graag een kennismaking met rugby willen.

Materiaal

Een sportbroekje, stevig shirt en schoenen met noppen zijn voldoende om te beginnen. Wij adviseren ook om een bitje mee te nemen, deze kunt u evt ook bij ons in het clubhuis kopen.