Snuffel Ouder-Kind Boksles

Doelgroep

Sportsnuffelles / publiekelijk activiteit Leeftijd(en): 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18+, 55+


Omschrijving

Met deze lessen willen we kinderen en hun ouders kennis leren maken met de bokssport in een veilige en vriendelijke omgeving. Boksen is een goede sport om met je kind of gezin samen te doen, omdat er ontzettend veel oefeningen in zitten voor het hele lichaam. Het is een technische, maar vooral tactische sport.
Je traint uithoudingsvermogen, spierkracht, coördinatie, reactievermogen en de juiste beslissingen maken onder druk. Omdat boksen een fysieke sport is waar je samen moet trainen leer je goed rekening houden met elkaar, grenzen aangeven en grenzen respecteren. Boksen wordt vaak als pedagogisch instrument gebruikt om kinderen en hun ouders te helpen met persoonlijke groei. Denk daarbij aan weerbaarheid of juist werken aan respect voor anderen.
Bronya Boxing staat voor plezier in de bokssport. We willen kinderen en hun ouders zoveel mogelijk laten ervaren hoeveel plezier het geeft om te bewegen. Kinderen en hun ouders die het sporten leuk vinden houden het uiteraard langer vol. Aangezien veel kinderen tegenwoordig te weinig bewegen zien wij daar een taak samen met ouders in om het bewegen zoveel mogelijk te promoten.
Boksen is een contactsport. We moeten hier verantwoordelijk mee omgaan. Dit betekent dat kinderen trainen met bokshandschoenen, bitje en bandages voor handen en polsen. Verder dragen de kinderen comfortabele sportkleding en hoofkappen.
Tijdens de lessen laten we kinderen en hun ouder wel in spelvorm sparren met elkaar. Doorslaan richting hoofd mag absoluut niet. De kinderen ouders worden aangemoedigd hun grenzen tijdig aan te geven, en die van een ander te respecteren, zodat het voor alle deelnemers leuk blijft.
Boksen is een ontzettend leuke sport voor jong en oud

Ruim de helft van de training is gericht op het versterken van de conditie. De rest wordt gebruikt voor de techniek van het stoten en sparren. Bij het sparren ligt de nadruk op techniek en snelheid.

Iedereen is welkom bij Bronya Boxing, jong en oud vanaf 6 jaar.

Materiaal

Sportkleding

Bokshandschoenen (zijn te lenen bij ons)

Bitje

Bandages.

Bidon met water

Let op! wij training met sokken of blootvoeten