SportXperience Freerunning van Zardy de Haan

#sportXperience #periode1

Doelgroep

Publiekelijk activiteit

Leeftijd(en): 12, 13, 14, 15, 16


Omschrijving

Krijg nu freerunning les van niemand minder dan Zardy de Haan.

Zardy wordt gezien als één van de beste freerunners van Nederland en al helemaal van het Noorden van ons land. In 2006 begon hij met freerunning. Zijn inspiratie om te beginnen kwam voornamelijk van het kijken van Jackie Chan films, en de eerste video van David Belle. Toch leek het nog onmogelijk om zelf deze kunsten aan te leren. Maar na een aantal maanden leek dit toch makkelijker te zijn dan hij dacht. Sindsdien is hij blijven trainen, en zorgt hij regelmatig voor nieuw film/training materiaal wat hij graag met de buitenwereld wil delen. Zardy treedt nog regelmatig op in grote shows en films zoals Dunkirk.

Bij freerunning gaat het om het overwinnen van hindernissen op een zo vloeiend en snel mogelijke manier en het creëren van ultieme bewegingsvrijheid.
Hierbij is het belangrijk dat je je eigen lichaam leert kennen en geen onnodige risico’s neemt. Wat dat betreft is Freerunning net als het dagelijkse leven beslissingen nemen en risico’s inschatten maar dan in een split second.
Het helpt bij het ontwikkelen van kracht, het verbeteren van je conditie, het creëren van zelfvertrouwen, leren omgaan met elkaar en de rest van de maatschappij, het versterken van het concentratievermogen, het versterken van motorische ontwikkeling en zorgt uiteindelijk voor ontspanning.