Stap je ook gezellig op de pedalen?

Doelgroep

Publiekelijk activiteit

Leeftijd(en): 55+


Omschrijving

Fietsen is gezond en ook gezellig als je het samen doet. Houd je ervan om samen met anderen te fietsen? Dan is een fietsgroep misschien wel iets voor jou.
Met de fietsgroep fietsen we elke week een uur een mooie fietsroute, tussen de 20 en 35 kilometer in en rondom Heerenveen. Onderweg is er regelmatig aandacht voor veilig fietsen: fietscheck, veilig op- en afstappen en nog veel meer.
De fietsgroepjes worden gevormd met de buurtsportcoaches. In de eerste tien weken coördineert de buurtsportcoach het groepje en daarna neemt iemand uit de groep de taak van wegkapitein over. De fietsgroep blijft vervolgens zelfstandig voortbestaan onder toezicht van de buurtsportcoach.
(Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Doortrappen motiveert hen zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Het lokale netwerk rondom de oudere in elke gemeente helpt daarbij.

Materiaal

Eigen Fiets