Voorronde Fries Kampioenschap Tikkertje Heerenveen 2019

Doelgroep

Basis onderwijs:
OBS het Vogelnest, OBS de Optimist, CBS de Burcht,
OBS het Slingertouw, CBS Spring!, OBS Route 0513, OBS Albertine Agnes school, CBS de Roerganger, CBS het Kompas, OBS Ekke de Haan school, GBS Futura, Sint Jozef school, OBS Akkrum, Ds. Hasperschool, OBS de Boarne, De Buitenkans, CBS de Finne, OBS Sevenaer school, OBS Skoatterwiis, CBS Wybrandischool, OBS Tjongerschool, OBS van Maasdijk school, SWS de Nijewier, OBS Op e Grins, J.B. Kanschool, OBS de Feart, OBS de Compagnon school, CBS de Pream, CBS de Hoeksteen, SBO it Oerset, SBO Meester Duisterhoutschool


Groep / Groepen: 5, 6, 7, 8


Omschrijving

Ben jij de beste tikker van Friesland?

Geef je dan nu snel op voor dit spectaculaire nieuwe evenement!

Wat is het?

ScorenVoorGezondheid Heerenveen organiseert op 27 november om 14:30 in de Van Maasdijkschool gymzaal, de gemeentelijke voorronde van het Fries Kampioenschap Tikkertje. Een evenement met tikkertje in een nieuw jasje, oftewel ‘Chase Tag’. Een super snelle spelvorm met één tegen één tikkertje in een ruimte met verschillende obstakels. Er wordt gespeeld op tijd. Binnen 25 seconden moet je je tegenstander hebben getikt. In de hal staat een grote seconden teller: een schotklok die afloopt. Als iemand getikt wordt, is het resterend aantal seconden voor de tikker. De loper (de speler die ‘op de vlucht’ is) krijgt het andere deel van de 25 seconden op zijn of haar puntenlijst.

Het evenement bestaat uit maximaal 40 deelnemers, de beste spelers in de poulefase gaan door naar de knock-out fase, waarbij eindelijk twee spelers overblijven, de winnaars. Zij plaatsen zich automatisch voor de finale van het Fries Kampioenschap Tikkertje op 18 december te Drachten.

Voor wie?

Voor iedereen uit groep 5 t/m 8 uit de gemeente Heerenveen. Let op: er is geen verdeling in leeftijdscategorieën. Iedereen kan tegen elkaar uitkomen. Sportieve kleding en goed zaalschoeisel is aanbevolen!

Check ook nog snel de onderstaande video, om te zien hoe vet ‘Chase Tag’ precies is:

https://youtu.be/A3_Ieginod4