Gamen in de gymles

Tegenwoordig ziet men gamen vaak als een bedreiging voor de gezondheid van onze jeugd. Kinderen spreken soms liever online af dan op het speelveld in de buurt.

Als buurtsportcoach, zie ik echter ook kansen om met ‘gamification’  kinderen in beweging te krijgen. Leren moet motiverend en leuk zijn, game-gebaseerd leren is daar heel goed middel voor. Deze zelf ontworpen game gymles met Seppo, een digitaal platform om zelf games te ontwerpen, is daar een goed voorbeeld van. Wat ik zelf als lesgever hier het mooiste aan vind, is dat het leerlingen activeert, die normaal gesproken niet zoveel met sporten en bewegen hebben. Het spel (de game) betrekt kinderen bij het leren door de motivatie te vergroten, het werkt als een extrinsieke motivator. Daarnaast werd ik zeer blij verrast met de creativiteit van de kinderen. Lees hieronder verder hoe deze game gymles in zijn werk ging.

De kinderen moesten in 2-tallen met hun Ipad van school inloggen met een speciale pincode, waarmee ze gelijk in het spel komen. In dit geval kwamen de kinderen in een politie wereld terecht. Waarbij ze als aspirant op de politieacademie en verschillende trainingen met beweegopdrachten moesten voltooien om een level hoger te komen. De video’s en foto’s die de kinderen daarbij in de game hebben gemaakt voor punten, zijn hier onder te zien in een leuke video, check it out!

NEEM CONTACT OP

Neem contact op met Sybren via de onderstaande gegevens:

- Email [email protected]

- Telefoon 06-82514712