Groep 5 van CBS de Hoeksteen wint Stappenteller Challenge 2021

Vier weken lang hebben twaalf verschillende basisschool klassen uit groep 5 t/m 8 samen met hun klas zoveel mogelijk stappen gemaakt tijdens de eerste editie van de Stappenteller Challenge 2021. In totaal zijn er met elkaar maar liefst 58 miljoen stappen gezet! 

Wat hebben we als organisatie genoten van het enthousiasme van alle deelnemende klassen. Met name ook van de verhalen van de betrokken leerkrachten over de wandeltochten samen met hun klas, de deelname van ouders buiten schooltijd of over het fanatisme van leerlingen in hun klas.

Ook de bonus challenges zijn door de meeste klassen met veel enthousiasme uitgevoerd. Vooral bij de ‘Hinkelbaan Challenge’ gingen de klassen los bij het maken van een zo lang mogelijke hinkelbaan. CBS de Finne uit Aldeboarn maakte bijvoorbeeld een hinkelbaan van maar liefst 680 meter! Groep 7 van OBS Ekke de Haan deelde hun hinkelbaan met de kinderen uit groep 1-2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook de ‘Natuurzoekopdracht challenge’ is door verschillende klassen gehaald. Zo gingen de leerlingen van groep 5 van CBS de Hoeksteen samen op zoek in de natuur tijdens een zomerse wandeltocht!

Na vier weken stappen maken hebben meerdere klassen verschillende mijlpalen met een vooraf bepaald totaal aantal stappen weten te behalen. Hiermee hebben de klassen dankzij de sponsoren (Sportstad Heerenveen, Thialf, SC Heeerenveen) een aantal leuke beloningen verdiend.

Elke klas heeft ontzettend goed hun best hebben gedaan, maar uiteindelijk kan er slechts een echte winnaar zijn en dat is groep 5 van CBS de Hoeksteen uit Heerenveen, met maar liefst 9,441,631 stappen, zijn zij de grote winnaar van de Stappenteller Challenge @ School 2021! Als hoofdprijs krijgen zij een tijdelijke mobiele panna-kooi op hun schoolplein!

De stappenteller challenge is een initiatief vanuit het Lokaal Sportakkoord en georganiseerd i.s.m JOGG en GGD Fryslan. Dit met als doel om het actief transport (lopen, fietsen, skaten etc) naar scholen en sportverenigingen te stimuleren. Als organisatie kijken we tevreden terug op de eerste editie van deze gezonde challenge. De verbeterpunten vanuit de deelnemers nemen we dan ook mee naar een mogelijk vervolg 😉

NEEM CONTACT OP

Neem contact op met Sybren via de onderstaande gegevens:

- Email [email protected]

- Telefoon 06-82514712