Heerenveense Nationale Kampioenen

Stel je voor; iemand van jouw sportclub of vereniging heeft een landelijk kampioenschap gewonnen, dan wil je dit groots vieren! De gewonnen prijs is al fantastisch, maar de gemeente Heerenveen wil hier graag nog een schepje bovenop doen en de winnaars op bijzondere manier eren.

Ieder jaar krijgen Heerenveense sportaanbieders de mogelijkheid om hun ‘Heerenveense Nationale Kampioenen’ aan te dragen, waarna het bijzondere plekje wordt ingevuld op het digitale ‘Feanster Podium’. Daarnaast nodigen we alle nationale kampioenen uit voor het jaarlijkse NK Gala.

Wie mag je aandragen?

 • Nationale Kampioenen, inwonend in Heerenveen.
 • Iedere sportcategorie; van meisjes van 8 jaar die 1e zijn geworden bij het NK turnen of een man van 57 die 1e is geworden bij het NK zwemmen op 200m bij de 55+ers.
 • Winnende teams mogen ook meedoen.

Hoe gaan we de winnaars van 2019 eren?

 • Een plekje op het 'Feanster Podium'

  Voor altijd online op het digitale podium. Iedere sporter/ team geven we met een sprekende foto online een ereplaats.

 • Huldiging tijdens het NK Gala op 29 februari 2020

  Wij zijn trots op onze Nationale Kampioenen. Net als vorig jaar wil de gemeente Heerenveen daarom haar Nationale Kampioenen weer in het zonnetje zetten. Dit gaan we doen op zaterdag 29 februari, vanaf 14:30 tot 18:00 in Thialf.

  We combineren een welverdiende huldiging door onze trotse wethouder met een rondleiding door Thialf en het beleven van de VIKING race, het grootste internationale schaatsevent voor de jeugd. Daar wil je bij zijn.

Feanster Nationale Kampioenen Podium

Aandragen Heerenveense Nationale Kampioen

1 Sportvereniging/ Sportclub
2 Heerenveense Nationale Kampioen