Kennismaken met sport, hoe doe je dat?

Vanuit de “gezonde school” principes zijn we drie jaar geleden gestart met het project schoolactieve sportvereniging in Akkrum.
Op de basisscholen Obs Akkrum en Ds. Hasperschool worden er in samenwerking met de sportverenigingen verschillende sportactiviteiten opgezet.
Het grootste evenement is altijd het terugkerende Koningsspelen in april.

In samenwerking met de buurtsportcoach Grace Ybema is er drie jaar geleden bedacht hoe we kinderen meer kunnen kennis laten maken met de verschillende sporten in Akkrum en omgeving. Vanuit dit uitgangspunt is de Koningsspelen en de Activiteiten na Schooltijd (ANS) ontstaan. Vanuit een laagdrempelige manier wordt er binnen de school aandacht besteed om kennismaking met verschillende sporten.
In de eerste fase, kunnen kinderen op school in de gymles proeven aan de sport. In de volgende fase kunnen kinderen, wanneer ze het leuk vinden na schooltijd op de locatie een verdiepingsles(sen) volgen. De trainer(ster) van de club komt bij fase 1 en 2 naar het kind toe. Dit zorgt ook voor drempel verlaging richting de sportvereniging. In de laatste fase kunnen kinderen snuffelen bij de sportvereniging zelf. De trainer(ster) van de sportvereniging is dan al bekend, dus de stap om er naar toe te gaan wordt kleiner. In dit schooljaar hebben de kinderen al kennis gemaakt met AVC’69 en Bronya Boxing Heerenveen. Naast de ANS, worden er in april de Koningsspelen georganiseerd. De kinderen mogen dan zelf kiezen aan welke twee sportworkshops ze meedoen. De sportworkshops worden georganiseerd door de sportvereniging uit Akkrum en omgeving. Totaal deden er vorig jaar 10 sportverenigingen mee!

Het is een mooi concept, dat in Akkrum zorgt dat de kinderen (nog meer) in beweging komen.

NEEM CONTACT OP

Neem contact op met Grace via de onderstaande gegevens:

- Email [email protected]

- Telefoon 06-12835233