Nieuwe buurtsportcoach Sytze Batema van start

Deze topper is aan de slag in het beweegteam gemeente Heerenveen. Vers van de ALO (Hanzehogeschool Groningen). Gescout. En nu meteen in de basis.

Sytze stelt zich voor

Mijn naam is Sytze Batema en ben sinds begin augustus werkzaam als buurtsportcoach binnen het team van Scoren voor gezondheid Heerenveen. Helemaal nieuw ben ik niet, want afgelopen schooljaar heb ik ook al deel uit mogen maken van dit team. Namelijk in de vorm van student. Net voor de zomervakantie ben ik afgestudeerd van de academie voor lichamelijk opvoeding aan De Hanzehogeschool in Groningen (ALO). Dit heeft er in geresulteerd dat ik nu mijn werk mag uit voeren als 1 e graads leraar lichamelijke opvoeding.

Natuurlijk is er niks mooier dan meteen vanuit je studie door te mogen rollen in het werkveld. Ik ben dan ook erg blij dat ik deze kans heb gekregen. Momenteel ben ik te vinden op verschillende basisscholen in Akkrum, Aldeboarn en Mildam. Hier verzorg ik de gymlessen en houd ik mij bezig met alle zaken die sport/beweging gerelateerd zijn. Binnen mijn gymlessen staat plezier voor op. Ik wil er voor zorgen dat mijn leerlingen de gymzaal verlaten met een glimlach op hun gezicht. Dit probeer ik te bereiken door de leerlingen veel zelfsturing te bieden, want wie weet nou beter wat hij of zij kan dan de leerling zelf.

Vanaf jongs af aan zit het sporten en bewegen al in mijn bloed. In mijn jongere jaren heb ik mijn handen laten spreken op de korfbalvelden waarna ik hetzelfde heb gedaan, maar dan met mijn voeten op de voetbalvelden. Als snel merkte ik op dat ik toch liever een sport wilde beoefenen waar je een duur vermogen voor nodig hebt. Sindsdien houd ik mij veel bezig met hardlopen, wielrennen en mountainbiken.

Ik kijk er naar uit om mee te gaan werken en te denken aan de mooie evenementen die wij als team samen met andere partijen mogen gaan organiseren. Samen zorgen wij voor een gezonde leefstijl voor iedere inwoner! Een leven lang!

Sytze zijn activiteiten kalender

Alles wat Sytze organiseert vind je straks hier.

 

NEEM CONTACT OP

Neem contact op met Wiebren via de onderstaande gegevens:

- Email [email protected]

- Telefoon -