Nieuwe collega Lowise zet zich 100% in voor het sociaal domein

Scoren voor Gezondheid breidt uit naar een gezonde leefstijl binnen het sociaal domein.

Vandaag stelt Lowise zich via deze blog voor. Al enige tijd ben ik, weliswaar achter de schermen, in contact met het team van buurtsportcoaches en zijn we plannen aan het maken om zorg, onderwijs, sport en de samenleving van de gemeente Heerenveen te verbinden. Maar voordat ik daar verder op in ga, zal ik mij eerst zelf voorstellen.

Mijn naam is Lowise Hazenberg, al bijna vijf jaar werkzaam bij Sportstad Heerenveen. Hier ben ik terecht gekomen nadat ik in juni 2015 mijn Bachelor Sport, Gezondheid en Management heb behaald aan de Hanzehogeschool te Groningen. Tijdens mijn studie wist ik al dat ik sport in wilde zetten als middel. Daarom ook bewust gekozen voor mijn afstudeerstage (en nu mijn werk) bij het maatschappelijke leefstijlprogramma ‘Caparis in Beweging’ van Sportstad Heerenveen en de sociale werkvoorziening Caparis.

Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en nu mag ik vol trots zeggen dat ik het project Sociaal Domein van Scoren voor Gezondheid Heerenveen ook onder mijn hoede mag gaan nemen. Ik kijk enorm uit naar samenwerkingen binnen de gemeente Heerenveen, wellicht wel met u als lezer.

Want wat gaan we vanuit Scoren voor Gezondheid precies doen in het sociaal domein?

We willen dat de maatschappelijke waarde van sport erkend wordt en ons inzetten voor een sport-, beweeg- en leefstijlomgeving die voor iedereen toegankelijk is. Een gezonde leefstijl is van levensbelang voor mens en samenleving. Als Gemeente willen we naast de impact die we al hebben voor jongeren onder de 18 jaar, ons werkgebied uitbreiden zodat het team van SVG voor iedereen impact kan creëren.

De komende periode zullen jullie meer van mij horen. Ik ga me nu bezig houden met het creëren van ambities en bijpassende doelstellingen. Maar om dat te kunnen doen, kom ik graag in contact met de doelgroep, al bestaande programma’s, verenigingen die al iets doen binnen het sociaal domein, kortom met u als lezer. Ik kom graag langs voor een kopje thee om te kijken hoe we dit project samen binnen de Gemeente Heerenveen tot een succes kunnen maken.

Wil je contact opnemen met Lowise?

Bekijk hier haar contactgegevens.

NEEM CONTACT OP

Neem contact op met Wiebren via de onderstaande gegevens:

- Email wiebren@scorenvoorgezondheidheerenveen.nl

- Telefoon -