Scholieren Survivalrun de Knipe, een overwinning voor iedereen.

Op 29 en 30 mei was het dan eindelijk zo ver, Stichting de Knipe Yn Tou opende het survival parcours voor alle scholieren uit de gemeente Heerenveen. Kinderen van groep 5 t/m 8, die in bezit zijn van zwemdiploma A, mochten meedoen aan het 5 km lange parcours met uitdagende survivalhindernissen.

Ook ik mocht als begeleider op de dinsdag met leerlingen van OBS Het Vogelnest en de Sint Jozefschool dit avontuur beleven. Onvoorbereid ? zeker niet, want in de gymlessen is er door alle buurtsportcoaches en studenten al goed geoefend met de leerlingen. Toch verschenen mijn groepjes vol spanning en energie aan de start, na 5 lange minuten was het startsignaal eindelijk daar, 3,2,1 Go! en weg waren we. Vervolgens gelijk door de modder kruipen en de sloot in springen voor een nat pak, een heftig begin. Vies worden maakt vanaf dat moment de leerlingen echter niets meer uit, ze vliegen weg.

Waar de een van het groepje als een atleet over de hindernissen gaat, heeft de ander meer moeite en misschien wel hoogtevrees. De bedoeling is echter om als een team over de finishlijn te komen, de leerlingen die moeite hebben moeten dus wel geholpen worden door hun teamgenoten en begeleiders. Dit maakt de scholieren survival run in mijn ogen dan ook krachtig. Leerlingen met angst, die door hun klasgenoten worden aangemoedigd als boven in een hoge hindernis vast lopen, en vervolgens ook nog de wereld aan complimenten krijgen als ze het dan toch durven. Of leerlingen die op ‘sleeptouw’ worden genomen door hun klasgenoten als ze eigenlijk te moe zijn om zelf nog te willen gaan rennen. Het zijn persoonlijke overwinningen, voor de leerling met hoogtevrees, maar ook voor de leerlingen die hun klasgenoten grenzen laten verleggen.

Ik heb als begeleider een fantastische dag gehad en genoten van al die fanatieke leerlingen.

Doe jij volgend jaar ook mee ?

Groet,

Sybren

Buurtsportcoach gemeente Heerenveen

 

 

 

NEEM CONTACT OP

Neem contact op met Sybren via de onderstaande gegevens:

- Email [email protected]

- Telefoon 06-82514712