Stap voor stap de sport weer opstarten

We mogen stap voor stap weer opstarten met het aanbieden van sport. Natuurlijk willen we dit in de gemeente Heerenveen zo zorgvuldig mogelijk doen. Ook willen we met onze buurtsportcoaches een helpende hand bieden. Om zo, stap voor stap met elkaar datgene weer mogelijk te maken wat we zo graag doen; sporten.

De gemeente Heerenveen heeft vanwege haar regie-functie de buurtsportcoaches de opdracht gegeven om inzichtelijk te maken welke sportactiviteiten alle sportaanbieders nu weer gaan organiseren om op te starten. Ook zijn de buurtsportcoaches gevraagd om sportaanbieders te ondersteunen en activiteiten te ontplooien zodat zoveel mogelijk inwoners weer kunnen gaan sporten. We zijn daarom benieuwd; ‘Welke sportaanbieder gaat vanaf 29 april weer sportacitiviteiten organiseren voor leden t/m 12 jaar?’ ‘En welke sportaanbieder gaat sportacitiviteiten organiseren voor leden 13 t/m 18 jaar (passend binnen de 1,5 m richtlijn)?’

Speciale aandacht wordt gevraagd voor de vraag: ‘Welke sportaanbieders geven gehoor aan de wens om ook sportacitiviteiten te organiseren voor niet-leden?’*

Wij verzoeken sportaanbieders vriendelijk om onderstaand formulier in te vullen voordat de organisatie van nieuwe sportactiviteiten wordt opgestart.

*Bij het verzoek om ook voor niet-leden (die bijv. nog niet hun eigen sport kunnen beoefenen i.v.m. de 1,5m regeling) sportactiviteiten te organiseren helpen onze buurtsportcoaches graag. Na inzending van het formulier ontvangt de sportaanbieder een link om deze specifieke activiteiten die open zijn voor niet-leden online te publiceren op het activiteiten-platform van Scoren voor Gezondheid Heerenveen.

Hulp van onze buurtsportcoaches

Daarnaast horen we middels het formulier ook graag waar wij, met onze buurtsportcoaches, wellicht zouden kunnen ondersteunen. We horen graag met welke grootste uitdagingen sportaanbieders nu rondlopen en welke hulpvragen er zijn.

Veelgestelde vragen

Het protocol ‘Verantwoord Sporten‘ is leidend en is met de grootste zorg samengesteld in een bijzondere korte periode. De opstellers zijn NOC*NSF (sportbonden) en Vereniging Sport en Gemeenten. De inhoud van het protocol is bovendien afgestemd met het ministerie van VWS én het RIVM.

Op de website nocnsf website vind je downloadbare posters voor accomodatiebeheerders, sportaanbieders, trainers en sporters. Deze kun je eenvoudig afdrukken om te gebruiken.

In de eerste plaats zijn onze buurtsportcoaches beschikbaar voor hulp bij het opstarten van activiteiten door sportaanbieders. Bijvoorbeeld voor advies over de inrichting van trainingen en het vinden van een geschikte buiten sportlocatie in de gemeente. Ook zullen aangemelde sportactiviteiten voor niet-leden op het activiteiten platform gepromoot worden onder inwoners.

Tenslotte vervullen de buurtsportcoaches een uitvoerende taak bij de regie-rol van de gemeente Heerenveen. De buurtsportcoaches doen onderzoek naar de activiteiten die nu opgestart worden door sportaanbieders.

Aangepaste sportlocaties