Terugblik Adventure Trail Heerenveen 2020

Op 29 september deden 700 eerstejaars leerlingen mee aan evenement Adventure Trail Heerenveen. De eerstejaars leerlingen, afkomstig van alle middelbare scholen in de gemeente Heerenveen, gingen in teams van max. 4 jongeren op avontuur.

Een simpele grootse uitdaging. Ideaal als teambuilding.

De uitdaging was simpel. En groots tegelijk. Leg met je team, in 2 uur speeltijd het trailparcours van 5km af en verzamel onderweg zoveel mogelijk punten. Door de 11 challenges aan te gaan op een zelfgekozen niveau (easy, medium of hard) kon je na de tijd de punten op je sportchip laten zetten door de challenge host.

11 outdoor sportchallenges. Door lokale sportaanbieders.

Wat dacht je van een basketbal challenge bij Sportstad Buiten, een op expeditie robinson geinspireerde proef ‘vuur maken’, of de raft challenge in wijk skoaterwald? Allemaal geweldige lokale sporten aangeboden door lokale sportaanbieders. Zo konden deelnemers en de aanbieders tijdens het evenement ook kort even ‘speed-daten’.

Ontzettend veel blije jongeren over de finish

Jongeren zijn niet altijd even makkelijk te motiveren. Er is creativiteit en passie voor nodig om tot passende, leerzame uitdagingen te komen. Gezien het plezier onderweg en de reacties bij de finish lijkt dit evenement écht geslaagd.

De finish foto’s terugkijken kan trouwens hier.

Dit evenement is écht samen tot stand gekomen

Vakleerkrachten L.O. van het voortgezetonderwijs die samenwerken met vakleerkrachten bewegingsonderwijs in het BO/buurtsportcoaches,  sportaanbieders die probleemloos meewerken, de gemeente Heerenveen als meewerkende initiator en het eventmanagement van Sportstad Heerenveen als organiserende schakel. Prachtig om alles met elkaar te zien samenwerken.

Alle foto’s terugkijken? Bekijk ze hier.

 

NEEM CONTACT OP

Neem contact op met Wiebren via de onderstaande gegevens:

- Email [email protected]

- Telefoon -