Thuis voor Gezondheid Heerenveen #corona

De scholen zijn dicht en je kinderen thuis, hoe houdt je ze nu lekker fit?

Even geen school kan best leuk zijn, maar hele dagen verplicht binnen in huis zijn, gaat snel vervelen! Veel kids zullen lekker achter de beeldschermen kruipen, maar we weten allemaal dat dit niet dé manier is om je leven gezond in te richten en je zo te weren voor het virus.

Juist nú is het belangrijk dat we zo gezond mogelijk leven!

De overheid roept op om vooral thuis te blijven en te stoppen met van alles. Maar heb je er wel eens over nagedacht wat je nu juist wél moet gaan doen?

Als buurtsportcoaches willen we jou als ouder van jonge kinderen helpen om jullie thuisdagen te vullen met veel gezondheid. We bieden je thuisfit tips en een leuke thuisgymles van de week!

Thuis fit tips

Juist nu is het belangrijk om bewust je weerstand op peil te houden. Naast de richtlijnen van het RIVM biedt het voedingscentrum ook goede tips over hoe je je weerstand op peil kunt houden, en hoe je gezond en veilig kunt eten.

Artikel: Algemene info over het coronavirus en voeding (Bron: Voedingscentrum)

Artikel: ‘Hoe zorg je voor een gezonde weerstand?’ (Bron: Voedingscentrum)

Thuisgymles van week 1

#thuisgymlesvandeweek

Iedere dinsdag maken alle buurtsportcoaches die normaal gesproken de gymles op school geven een digitale gymles vol leuke beweegopdrachten voor in de woonkamer of tuin/ balkon. Doe lekker mee! En laat ons weten wat je ervan vondt.

We zijn op zoek naar de #thuisgymtopper

Doe lekker mee aan de thuisgym beweegopdrachten en post zelf ook zelfbedachte opdrachten. Laat je kind een leuke opdracht verzinnen, spreek de opdracht in op video en post de video op ons Instagram of Facebook kanaal met hashtag #thuisvoorgezondheidheidheerenveen. (Of deel via [email protected])

Van alle posts, wint iedere week 1 #thuisgymtopper die we de week erna toevoegen aan de #thuisgymlesvandeweek.

Alle #thuisgymlessen